Andlig Utveckling

Att leva som Häxa är för mig det samma som att leva i samklang med Moder Jord, Årshjulet, Månen, Gudinnorna, Gudarna, Elementen, Växtriket, Mineralriket och alla våra Djurarter. Allt fyller sin mening och behöver sin plats. Likt Månens cykliska faser ser Häxan livet som ett magiskt pussel där varje pusselbit är en unik del av vårt liv. Varje enskild händelse - liten som stor - varje människa du möter, varje erfarenhet o s v är pusselbitar i ditt livspussel. Det är oerhört viktigt att varje pusselbit får finnas med, för att i slutänden avbilda ditt unika motiv. Ett konstverk som ingen konstnär i världen kan åstadkomma förutom du själv.

Att vara uppmärksam på varje tillfällighet är en stor del av Häxans kännetecken. Och att se möjligheter istället för begränsningar. Häxan är alltid steget före. Hon lyckas se samband mellan saker som sker och genom sin inkänning kan hon också bistå med hjälp till sina medmänniskor. Häxan hyser stor respekt för allt liv, och hon dömer inte ut någon eller något som avviker från mängden.

Häxan vet hur livets hårda smällar känns. Hon vet vad lidande och smärta innebär. Genom transformation och återfödelse reser hon sig, borstar av sig och kommer igen. För varje gång visare, ödmjukare och med mer insikt om livets prövningar.

Den trefaldiga regeln är något som Häxan tror på och lever efter. Allt som man sänder ut - gott som ont - får man också trefaldigt tillbaka. Gör du exempelvis en god gärning för en annan människa, så får du den gärningen trefaldigt tillbaka. Inte nödvändigtvis i exakt samma form, och det behöver inte ens bli i just detta livet. Men du kan vara säker på att du får den tillbaka. Samma regel gäller om du gör en ond handling, även den kommer du få trefaldigt tillbaka (vilket är mindre roligt!). Men även här behöver den inte yttra sig i samma form, eller i just det här livet. Det du sänder ut får du också tillbaka.

Att leva som Häxa innebär att man har valt att gå sin egen väg utan att påverkas av andra. Man vet intuitivt vad som är rätt, samt litar på sitt omdöme och sina tilldelade gåvor. Balans är nyckeln till Harmoni!

 

Häxkraftens fyra hörnstenar

 

Inom häxkonsten brukar man prata om de fyra hörnstenarna. Det är på dessa stadiga stenar som själva häxkraften tryggt kan vila.

Vilja
Utan viljan kommer man inte långt som Häxa. Genom att träna upp din vilja så kommer du kunna påverka saker mycket mer än vad du kan tro. Viljan är överhuvudtaget en oerhört stark kraft inom människan och tack vare den egenskapen kan man ta sig över de mest otänkbara hindren på sin livsväg. En person som verkligen vill något har också alla chanser att nå sitt mål, även om det kräver ordentligt med ansträngning. För en Häxa så är viljan ett mycket värdefullt vapen, här handlar det om att lära sig kontrollera viljekraften inom sig och använda den på rätt sätt.

Tro
Att kunna stå för sin tro är minst lika viktigt som viljan. Som Häxa måste du kunna stå stadigt med båda fötterna på jorden och inte börja vackla ifall du stöter på problem eller blir ifrågasatt från människor i din omgivning som inte delar din tro. Det finns bara en sak som är viktig - att du själv tror på det du känner, upplever och gör. Här får inget tvivel kliva in och distrahera dig. Att vara trygg i sin tro innebär också att ett naturligt lugn infinner sig.

Kunskap
När det gäller kunskap så handlar det inte om en påläst sådan, utan om en självupplevd kunskap som stärker din egen inre visdom. Det är aldrig fel att samla kunskap genom exempelvis böcker, eller på annat sätt snappa upp lärorik information. Men det huvudsakliga är att det är Du som klättrar på Din egen ”kunskapsstege”, utifrån dina egna erfarenheter och lärdomar. Kunskap är något man samlar genom hela livet. Du kommer alltid komma i kontakt med nya insikter som du kan lägga till i din ”visdomsryggsäck”. Kom ihåg att fullärd blir man aldrig! Varje ny dag har nya kunskaper att ge.

Fantasi
Fantasin är en oerhörd rikedom hos människan, och inte minst hos Häxan. Personligen brukar jag se fantasin som en dörr i mitt inre som jag alltid har tillgång till. Att kliva in där och hämta idéer och inspiration, bidrar till att min egen andliga utveckling ständigt stimuleras. Fantasin gör en människa levande, skapande och kreativ. Som Häxa är det nödvändigt att få inspiration från fantasin. Viktigt att poängtera är att fantasi inte är detsamma som att leva i en icke verklig värld. Fantasin är ett verktyg som aldrig låser fast dig, istället får den dig att alltid vara öppen, nyfiken och mottaglig. Kanske är det intressant att veta att personer som har en rik fantasi även sägs ha en mer utvecklad intelligens i jämförelse med andra personer. Baksidan däremot är att fantasifulla personer löper något högre risk för att drabbas av exempelvis panikångest. Kan man inte tygla sin fantasi så är det lätt att den skenar, och då kan det vara svårt att ha fötterna kvar på trygg mark. Därför kan jag inte rekommendera någon att syssla med häxkonster om man inte står stadigt med båda fötterna på jorden. Är man inte i psykisk balans så bör man lägga magin i vila för en stund.

Förutfattade meningar är mer vanligt än ovanligt att en Häxa råkar ut för, så en hel del Mod sitter inte helt fel som en femte grundsten! Det viktiga är att du själv är trygg och känner dig bekväm med din tro. Något annat ska inte behöva hindra dig.

Kom ihåg att utan dessa hörnstenar når man inte långt som Häxa - det spelar ingen roll hur bra redskap man har eller hur lyckade brygder man klarar att koka ihop. För häxkraften handlar i grund och botten om sinnets konst - din inre och unika kraft som bara du har makten över att kunna styra.

 

 

Månens magi - Årshjulet

Copyright © 2003 - 2021 Månstråle Andligutveckling | E-post: info@andligutveckling.net

Allt material på denna webbsida är skyddat enligt lagen om upphovsrätt.