Andlig Utveckling

Stenar och kristaller i alla dess former och färger. Med så oändligt mycket
energier och förmåga att kunna hjälpa.

Det är med djup vördnad och respekt jag arbetar med dessa skatter.

Här nedan presenterar jag några av mina stenar och kristaller.

 


 

Blå Månsten
Sri Lanka

Månsten är en variant av ortoklas som är opalescent med ett blått skimmer som liknar månens. Därav har den fått sitt namn. Skimret orsakas av ljusreflexioner från den inre strukturen som består av en växelvis sammanväxning av albit och ortoklasfältspat. Tunna lager av albit ger denna vackra blå färg.

Blå månstenar sköljs enligt legenden bara upp på stranden när det är blå måne - det vill säga - den andra fullmånen i en och samma månad. Månstenen kan användas för att förhöja den kvinnliga naturen vid meditation. Den sägs även vara "ett måste" för månritualer. Stenen har en fantastiskt avslappnande och lugnande energi.

Månstenen hjälper oss att komma i kontakt med vår inre Gudinna. Den bär på feminina yin-energier, har koppling till natten, livmodern, brösten, skötet och det inre ögats visdom. Representerar skapandet av nytt liv och nya projekt, ökar vår känslighet och gör oss receptiva och öppna för vår inre visdom. Fysiskt bra vid menstruationssmärtor och klimakterieproblem.

 


 

Shattuckite
USA

Otroligt vacker sten med de underbaraste färger man kan tänka sig från ljusblått till mörkblått. Sitt namn har den fått från upptäcktsplatsen, dvs Shattuck Mine, Bisbee Arizona. Det är en kopparsilikathydroxid. En kombination av krysokolla, malakit och azurit som bildar fibrösa massor - en form av plancheit. Shattuckiten finns nära koppargruvor och i delar av Afrika, samt i USA. Shattuckiten var traditionellt en magisk healing och kärleksamulett bland nordamerikanska indianer. Shattuckite anses vara en extremt andlig sten. Den är mycket användbar när du vill kanalisera information från den andliga världen. Shattuckite kallas ofta "en sten för eftertanke". Den lugnar sinnet och skapar harmoni. Den hjälper till att hela diabetes, underlättar kalcium upptag och är bra mot halsproblem.

 


 

Vesuvianit / Idokras
Nigeria

Detta mineral upptäcktes första gången år 1795 på den italienska vulkanen Vesuvius i form av små, perfekta kristaller. År 1801 blev namnet hårt kritiserat, och den blev istället kallad Idokras som betyder blandad form, eftersom den innehåller många olika mineraler. Idag använder man båda namnen. Just denna kristall kommer från Nigeria. En poet på 1800-talet, Wolfgang von Goethe, tyckte stenen var så ljuvligt vacker att han skrev en epos till den. Vesuvianiten är en perfekt gåva till nygifta, vänner och bekanta eftersom den sägs representera samordning och lojalitet. Den jagar iväg fruktan, vrede och depressioner, och är dessutom en riktig upptäckare och uppfinnaresten. Den sägs stärka emaljen på tänderna samt kroppens förmåga att ta upp vitaminer. Mycket bra mot stress.

 


 

Vogesite Jaspis
Sydafrika

Vogesite Jaspis är en mycket ovanlig form av jaspis som kommer från Sydafrika. Det är en flerfärgad jaspis/kalcedon med mönster och virvlar i gyllengult, rött, olivgrönt, brunt och elfenben. Vogesite är en praktfull och eldig sten med överväldigande färger och mönster liknande en Japansk målning av en solnedgång. Vogesite Jaspis för med sig mildhet, vänlighet och ömhet.

 


 

Astrofyllit
Kola-halvön, Ryssland

Den här mineralen upptäcktes år 1854 i Norge, men blev känd först år 1956, över 100 år senare. Astrofyllit är ett mycket ovanligt, brunt till gyllenegult mineral med den kemiska sammansättningen kaliumjärntitansilikat. Astrofyllit är tungt, mjukt och ömtåligt. Det bildas i form av bladformade, radierande, stjärnformade aggregat. Denna habitus har givit astrofyllit sitt namn från grekiska astron för "stjärna" och phyllon för "blad". Astrofyllit är för sällsynt för att vara vanligt som dekorationssten, som ädelsten slipas det ibland som cabochoner. Ett underbart färgspel i blått, och den nållika strukturen glittrar och ger ibland regnbågseffekt. Astofylliten sägs ge en känsla av överflöd och välstånd. Den får dig att känna dig rik och tillfreds med det du har. Oavsett hur lite du har, så känner du dig inte påtvingad att skaffa det du inte behöver. Den hjälper oss att se att när en dörr stängs - så öppnas en annan! Sägs även hjälpa till vid astralresor.

 


 

Serafinit
Den ovanliga änglastenen från Sibirien

En mycket sällsynt kristall som kommer från Sibirien i Ryssland. Man bryter den i området kring Bajkalsjön. Den kallas även för Clinochlore och den är underbart djupgrön med silveraktiga regnbågsskimrande mönster som liknar ormbunksblad. Det sägs att den har skänkts till människorna av serafimer, de högsta änglarna i den högsta himlen - och de silvriga markeringarna skall påminna om beskyddande änglavingar.

 


 

Rutilkvarts
Venus hår - Frejas hår med skyddsande
Brasilien

Det är en svagt rökig kvarts med guldgula nålar som bildar mönster i kristallen och får den att se gyllene ut. Guldet i rutilkvarts troddes vara kristalliserat solljus eller drakars guld. Som det "folkliga" namnet antyder troddes den också vara det gyllene håret från romarnas kärleksgudinna Venus, eller vikingarnas Freja. Jordandarna sparade håret då det klipptes eftersom de inte stod ut med att se det slängas bort. Varje rutilkvartskristall tros innehålla en skyddsande som skyddar ägaren eller användaren mot skada. Använd rutilkvarts om du vill få kontakt med osäkra djur, och för att ge kärlek till människor som känner sig fysiskt oattraktiva eller har blivit tillsagda att de är det av någon illvillig person. Rutilkvarts sägs lindra bronkit och astma, samt hejdar tillstånd som förvärras av tid och ålder. Den sägs också ge friskt och blankt hår om du borstar dig med kvartsen regelbundet.

 


 

Youngit
Wyoming, USA

En mycket vacker och ovanlig sten som endast finns i Wyoming i USA. Youngit är agatiserad brecci som fluorescerar under ultraviolett ljus. Fluorescensen beror delvis på spår av uranium salt. Youngit är numera svår att hitta eftersom brytstället ligger inom ett skyddat område och det är inte längre tillåtet att bryta sten där. Den stöttar energier som ger åtkomst till både hjärta och meditation. Den ger dig energi till att lösa svåra problem. Hjälper "startmotorn" att komma igång. En riktig "powerstone" för kungar och krigare. Den sägs även hjälpa till vid läkning av tarmsjukdomar och underlättar för näringsupptaget.

 


 

Stjärnjaspis
Mexico

Stenen kallas även stjärnfallssten. Det är en jaspis med små inneslutningar av stjärnkvartsaggregat. Jaspis stjärnan hjälper dig att skapa kontakt med dina hjälpare, änglar och andra allt efter vad du är redo för. Den befrämjar ditt inre ljus av kärlek och ger tro och livsmod tillbaka i situationer när allt hopp känns ute. Överhuvudtaget är det en bra sten vid alla nystarter tex nytt jobb, eller nytt förhållande. Den ger klarsynthet och intuition.

 


 

Galaxyite / Galaxite
Quebec

Galxyite är en micro-labradorit som hittades första gången år 1995 i Quebec. Bottenfärgen är svartgrå med iriserande "flagor" i grönt, blått och guld. Detta gör att galaxyiten påminner om stjärnor eller galaxer på natthimlen - mycket vackert! Ibland kallar man den till och med för just stjärnsten. Galaxyite ger förståelse för den absoluta renheten i universell lugn och harmoni. Stenen tar bort osäkerhet och ängslan. Styrker tro och tillit till dig själv. Sägs stimulera sinnets skärpa, minskar oro, ångest och stress.

 


 

Krysantemumsten
Tibetsten / Leonit
Kina

Krysantemumsten är en porpyrit, grön fältspat i andesit. Den kallas även Tibetsten och Leonit. På engelska heter den Chinese Writing Rock. Den kommer från Kina och är ganska svår att få tag på. Stenen utstrålar energi. Ger dig tid till att njuta av livet fullt ut istället för att alltid försöka komma först. Den ger förståelse mellan två människor. Krysantemumstenen uppmuntrar ditt självförtroende till att blomstra och ger kraft till att utveckla dig själv. Den uppmuntrar dig att visa världen mer kärlek, vilket ger DIG mer kärlek!

 


 

Nuumit
Grönland

Nuumit är en extremt sällsynt mineral som endast finns i Nuuk vid Godthåb-fjorden, världens näst största flodkomplex. Namnet har den fått efter fyndplatsen så sent som år 1982, området kallas även för Isuakasia. Nuumit kristallen förekommer i brunt, grönt och nästan svart med regnbågsblixtar i blått, grönt, koppar, guldgult och rött. Den optiska effekten ger en inre gyllene glöd. Nuumit är en folierad metamorf sten och ungefär 3.8 billioner år gammal. Den är "komponerad" av magnesium, järn, silicon, oxygen och hydrogen. Tack vare sin ålder är Nuumiten unik - det finns helt enkelt inget annat jämförbart materiel med samma ålder på hela jordklotet. Den här stenen är mycket kraftfull. Den har förmåga att öppna upp våra andliga sinnen.

 


 

Magnesit / Ivory
USA

En mycket speciell sten med sin lite "knöliga" struktur. Den består av magnesium med kolsyreförening. Färgen är gulvit och den är ganska tung. Den har fått sitt namn från det grekiska "magnesia lithos" som betyder magnesium sten. Eftersom magnesit har en hög nivå av magnesium så sägs den vara till hjälp för de som har problem att absorbera detta mineralet. Magnesit kan också hjälpa till att avgifta och rena kroppen och kan även reducera kroppsodörer. Den är muskelrelaxerande och hjälper till i perioder med värk och muskelkramp. Den sägs även lätta spänningar vid huvudvärk, särskilt migrän. Hjälper även vid kramper och epilepsi. Sägs dessutom hjälpa till att sänka kolesterolnivåerna. Magnesit skänker djup frid när vi slappnar av eller mediterar.

 


 

Quantum Quattro
Namibia

Denna sällsynta sten kom ut på ädelstens-marknaden så sent som hösten 1996. Quantum Quattro är en unik kombination av blå Shattuckite, blå Chrysocolla, skogsgrön Dioptase med pastellgrön Malachite i rökgrå Quartz. En mix av färger som mycket sällan syns tillsammans. Just dessa mineraler förekommer naturligt tillsammans, endast i Quantum'en. Några anser att Quantum är "The Master Healing Crystal". Det är en mycket kraftfull healing kristall som bygger upp kroppens immunförsvar och har förmågan att arbeta med DNA strukturen i cellerna. Den sägs vara särskilt effektfull vid trauman orsakade av sorg, och kan lösa upp smärta som är "inlåst" i dina känslors energifält och kroppsceller.

Särskilda timmar för särskild verkan med Quantum-Quattro.

* Använd i förening med solens strålar från 12:00 till 14:00 ger Quantum den största psykiska healingen.

* Använd från 15:00 till 17:00 ger Quantum den största känslomässiga healingen, särskilt när det är fullmåne.

 


 

Ögonagat
USA, Idaho

Agat är en ädelsten som är ett kompakt aggregat av kalcedon, allt från transperanta till opaka. Namnet kommer från Achtes som är en flod på Sicilien, troligtvis var detta en gång i tiden en fyndplats för agaten. Ögonagat är en ovanlig kategori av agat. Ögonformationen är mycket speciell bland de bandade agaterna. Dessa agater formar ögon i nästan perfekta cirklar, man kan nästan säga att agaten är gjord i 3-D. Ögonen uppträder i varierande grad nära eller direkt på ytan av agaten. Ögonagaten hjälper oss att öppna upp vårt inre seende.

 


 

 


 

Snöflinge-epidot
Alaska

Snöflinge-epidoten ser ut som en epidot med ljusa fläckar. Det är en kvarts med innehåll av kalcium-aluminium och järn. Det är en mycket mild sten. Den ger oss förnyad styrka efter perioder av tungsinthet och tristess. Den vill att vi försöker en gång till, att vi inte ger upp! Den får oss att se objektivt på vår situation, så att vi upptäcker att våra problem kanske inte var lika med jordens undergång, även om det kändes så. Vi får ro och grepp om oss själva, och vi känner oss redo att börja om igen med en erfarenhet rikare.

 


 

Popcorn Dolomit
Brasilien

Dolomiten är namnad efter en fransk geolog och mineralist som levde mellan åren 1750-1801, han hette Déodat de Dolomieux. Han var den förste som upptäckte stenen år 1791 - det var dessutom i Dolomiterna i norra Italien. Den här ovanliga stenen står för jordning. Ger ro och trygghet när det är nya saker som skall prövas. Den ger en positiv människosyn och uppmuntrar behovet av att hjälpa de mindre lyckliga här i livet. Den är muskelavslappnande och avstressande. Bra mot smärtor i rörelseapparaten. Sägs även styrka lever och ögon.

 


 

Dolomit
USA

Dolomit har fått sitt namn efter den franske geologen Déodat de Dolomieux som först beskrev mineralen år 1791. Den finns i kalksten och marmor. Dolomiten hittades först i de Schweiziska alperna och kristallerna troddes vara skattgömmor tillhörande småfolk som hade glömt att samla in dem. Den sägs ge lätthet, upprymdhet och munterhet. Den hjälper oss att vara mindre konstlade i vårt sätt att uttrycka oss, så vi kan vara mer spontana och tala direkt från hjärtat. Dolomiten sägs ha god inverkan på matsmältning, skelett, muskler och senor. Även stärka levern och hjälpa till att bryta ner gifter.

 


 

Jordgubbskvart
Sydafrika

Jordgubbskvarts är en ogenomskinlig kvarts med svarta och vita mönster. Den associeras med modergudinnan Frigga, Odins hustru, då hon plockar de första bären vid midsommar för att ge till de ofödda barn hon tar hand om. Det sägs också att den ger lust till livet, helar stress och modlöshet, särskilt lämplig vid depressioner och modlöshet.

 


 

Septaria / Draksten
Marocco

Ibland kallar man septarian för draksten, ibland för åskägg. Den består av märgel/lermassor och är sammankittad av silika, kalciumkarbonat eller järnoxid. Det gula mönstret i stenen består av kalcit. Septarian liknar fjällen på en drake och troddes förr i världen vara resterna av drakägg som kläckts till drakungar. Kristallens namn kommer från det latinska ordet saeptum som betyder "liten mur". Detta beroende på "sprickorna" som delar in kristallen i segment. Septarian sägs öka motivationen, särskilt hos personer som av någon anledning har förlorat hoppet. Den ger drivkraft att hitta nya möjligheter. Det är också en sten som stillar rädsla för det okända, för spöken och oförklarliga upplevelser.

 


 

Zebra-Serpentin / Krysotil
Kina

Den här stenen balanserar och stärker kontakten mellan hjärnhalvorna, ger en rejäl energikick och är bra mot kronisk trötthet. Den skärper de fysiska sinnena och skapar kontakt med det undermedvetna. Ger dig mod att handla och ta kontrollen över ditt eget liv. Zebra-Serpentin skänker trygghet genom att man inser att om man faller så landar man alltid på fötterna igen. Den sägs även vara bra mot gallbesvär och löser kramper.

 


 

Connemara Marble
Celtic Stone
Irland

Connemara Marble - en underbar sten med sina rötter i den keltiska mystiken. Färgen varierar från mörk till ljus, några är gröna, andra är gula och vita, några gnistrar, andra har färgglada virvlar. Gemensamt för alla är deras skönhet och mystik - man riktigt känner av de irländska traditionerna. Connemara är unik och finns endast på den västra delen av Irland. Det är inte utan anledning att den även kallas "Celtic Stone". Stenen är handkarvad och handpolerad. Den är formad för över 700 millioner år sedan, upptagen från en kontrollerad fyndighet i skuggan av 12 Bens Mountains i Connemara. Fyndigheten öppnades först på 1900-talet, och King Edward VII och Queen Alexandra besökte den år 1903 på sin rundresa i Connemara. Det är en traditionernas sten som använts som gåvor mellan generationer på Irland. Ger emotionellt stöd och hjälper dig finna den rätta vägen i livet. Den ger även skydd och vägledning.

 


 

Vallmojaspis
USA

Vallmojaspis är en ogenomskinlig kvarts med innehåll av flera olika mineraler. Den innehåller röda, gula, bruna eller gröna färger i små fläckar, och kallas i engelskan för poppy jasper. Jasper kommer från grekiskan och betyder "fläckig sten" Vallmojaspis är stenen för glädje och rörelse. Den sägs ha direkt kontakt med världens chakror, de energispiraler som förekommer på heliga platser över hela världen och som tros ge energi åt vår planet. Vallmojaspis tar bort fysiska, mentala och känslomässiga blockeringar från kropp och sinne. Denna sten uppmuntrar ett friskt men inte överdrivet adrenalinflöde och energisätter kroppen. Utmärkt för att komma över depressioner eller ångest. Den ökar upptagningen av livskraft och healingkrafter från blommor, träd och kristaller.

 


 

Jaspispyrit
Frankrike

Jaspispyrit är en tegelröd vacker sten med innehåll av järnsulfid (pyrit). Det här är en tröstesten. När du har givit upp så sägs den hjälpa dig på fötter igen. Jaspispyrit har egenskaper som försvarar dig, förebygger faror, bygger upp en sköld som hindrar negativt inflytande. Den är bra för människor som går runt med en "knut i magen". Människor som lider av självutplåning eller som inte tror att just deras åsikter är så goda och riktiga som andras. Den lär oss att lita mer på oss själva - och är absolut en sten som stärker självtilliten. Fysiskt är den bra mot hosta och andra halsproblem.

 


 

Blå Onyx
Argentina

Denna sällsynta sten har en ljuvlig regnbåge i sig. Den är perfekt att hålla i handen när du blir stressad eller din situation är kaotisk. En riktig worrystone. Energin ger dig ett välbefinnande lugn. Den verkar även avkylande på heta känslor och dämpar högt blodtryck. Blå Onyx är en sten som förmår dig att meditera.

 


 

Smokey Fluorit
Kina

En sällsynt Flourit där färgen är rök med en lila ton. Den har ett enastående gyllene skimmer med fiberaktiga inneslutningar. Fluorit innehåller kalcium och fluor och kallas även för flusspat. Inne i kristallen glimmar det som av fiskfjäll när man rör den. Fluoriten sägs ha en mentalt renande effekt såväl som stärkande och stimulerande kraft. Den är det ultimata skyddet för immunsystemet. Det sägs att fluoriten underlättar kroppens upptagning av mineraler, särskilt för friska tänder, skelett, blodkärl och lungor. Den är även bra mot ledvärk, halsbränna och sömnlöshet. Röken har dessutom skyddande egenskaper som är idealiska vid meditation.

 


 

Pietersite
Örnöga / Stormsten
Sydafrika

Stenen kommer från Namibia i Sydafrika där den år 1962 upptäcktes av en man med namnet Sid Pieters, därav namnet. Den är sammansatt av Tigeröga, Falköga, Oxöga, Jaspis mfl. Pietersite'n innehåller kraften av alla de olika stenar som den är sammansatt av. Den hjälper oss att höja oss över vardagsbekymren och fullbokade scheman. Den skyddar dig även då du kör bil i dålig väderlek. Den lugnar människor och djur när det stormar.

 


 

Turitella agat
Minnesota, USA

Turitella agaten tillhör kalcedongruppen som är en variant av kvarts. Det är en svart/brun agat med tjock beläggning av fossilsnäckor. Stenen har namn och tydliga mönster efter turitella snigeln. Andra namn på stenen är fossil jaspis, snigelagat och turitella jaspis. Turitella agaten kallades en gång i tiden för stjärnornas gåva. Dess uråldrighet innebär att den öppnar vägar till gångna världar. Den har förknippats med Atlantis försvunna värld. Det är en länk till det förflutna, både till din släkt, ditt senaste hemland och det land som dina förfäder kom från. En överlevnadssten att bära med dig när livet blir svårt.

 


 

Petalit
Angel Stone
Namibia

En sagolik kristall som även kallas Angel Stone. Namnet Petalit kommer från det gamla grekiska ordet petalon som betyder "löv". Stenen är halvgenomskinlig i rosa färg. Det är innehållet av aluminium och lithium som skapar färgen. Kristallen kommer från Namibia. Den här stenen är en "änglasten" och tröstesten. Den är bra när vi har varit utsatta för sorg och förluster, när en situation inte går att ändra på. Aktiverar vår förmåga att fokusera på det vackra och behagliga i våra liv. Det är en kristall som lugnar hela systemet. Lindrar allergier, muskelvärk, nack- och ryggsmärtor, spänningar och alla stressrelaterade sjukdomar. Den ger liv och tröst. Det sägs att om du håller Petaliten mot örat kan du få höra din skyddsängel tala.

 


 

Optisk kalcit
Island

Optisk kalcit, även kallad Islandsspat, Dubbelspat eller Icicle, dvs istapp. Det är en ovanlig form av kalcit och kuben är helt naturlig - med många vackra regnbågar inne i kuben. Kalciten är uppkallad efter landet där den först hittades, dvs Island, där även denna vackra kub kommer från. Ibland kallades den även för älvaglas, eftersom man trodde att den dubbla bilden var ett trick av Islands småfolk.

Ovanpå alla vackra namn, så kallas den även för önskekristallen. Och det är inte så långsökt för det sägs att Optisk kristall sätter dig i förbindelse med din tvillingsjäl, eller så kan den hjälpa dig och din partner att komma närmare varandra.

Den sägs energisätta hela kroppen och återställa eller bibehålla en god hälsa. Och den ska också vara bra mot ögonproblem. Optisk kalcit öppnar möjligheternas dörrar och drar tur till ditt hem och din arbetsplats så att resultaten blir dubbelt så bra som förväntat. Den hjälper dig även att genomskåda svekfullhet. Optiskt kristall är även bra för bön, särskilt när du behöver hjälp i svåra situationer.

 


 

 

Copyright © 2003 - 2021 Månstråle Andligutveckling | E-post: info@andligutveckling.net

Allt material på denna webbsida är skyddat enligt lagen om upphovsrätt.